Skidag


Wegens de slechte condities, is besloten de skidag van 3 februari niet door te laten gaan.

Eind januari is de hele school aan het duimen voor winters weer. Niet alleen omdat een sneeuwballengevecht veel leuker is dan de wiskundeles, maar vooral omdat er dan een spectrascholaire skidag (zaterdag 3 februari) wordt georganiseerd! Alle leerlingen hebben de gelegenheid om zich op te geven voor een dagje skiën of snowboarden in Altastenberg. Het is een vermoeiende maar leuke dag, de bus vertrekt om 3.00 uur ’s morgens en ’s avonds om 23.30 uur ben je pas weer terug. Maar dan heb je ook wel een lekker dagje sneeuw gehad! 

 
Ski- en snowboardlessen
Kun je nog niet skiëen of snowboarden, maar wil je wel graag mee met de skidag? Dat kan! Het is ook mogelijk om een dag lang ski- of snowboardles te volgen. Let op: er kunnen maar 20 mensen skiles volgen en 20 mensen snowboardles. Vol = vol, dus wees er snel bij! Als je skiles/snowboardles neemt, dan krijg je 4 uur les, buiten de les mag je niet zelfstandig skiën of snowboarden op de piste. Het is dus echt voor de beginners. Je hebt wel een grote pauze (11:30 - 13:00) om je andere klasgenoten te zien.

Lees onderstaande voorwaarden goed door!
 • Deze reis is alléén toegankelijk voor leerlingen van het SMC.
 • Bespreek/lees deze informatie zorgvuldig met je ouder/verzorger voor je je inschrijft. 
 • ​LET OP: er zijn maar 180 plaatsen beschikbaar, dus vol = vol
 • Het is een door school georganiseerde activiteit, dus de leerlingregels zijn van toepassing (denk aan o.a. aan drank- en drugsgebruik).
 • LET OP! De inschrijving sluit op 19 januari. Het is belangrijk dat de stappen bij 'Hoe gaat de betaling?' daarna correct worden uitgevoerd voor een deelname aan deze reis. 
 • Je kunt je alléén opgeven voor skiën of snowboarden als je voldoende ervaring hebt. Dit wil zeggen dat je minimaal één week les hebt gehad en dat je buiten deze week ook zelf een week ski-ervaring hebt.*
 • Heb je deze ervaring niet, dan mag je je alléén inschrijven ski of snowboard les.
 • Ski-/snowboardpas zit bij de prijs inbegrepen.
 • Ingeschreven is ingeschreven.
 • Voor andere verzekeringen wordt verwezen naar de rode schoolgids.
 • Er komt een verplichte busindeling (i.v.m. sneller vertrekken). Je mag maximaal 2 'maatjes' opgeven. Dit hoeft echter niet, we gaan alleen met leerlingen van het St. Michaël College dus er gaan allemaal leuke mensen mee. Bij je maatjes kom je zeker in de bus te zitten. Groepen van maatjes aan elkaar koppelen is NIET toegestaan. Dit mag dus NIET: maatje A schrijft maatje B, C op; maatje B schrijft maatje C en D op enz. Als je dus een groep van 3 wilt vormen moeten de inschrijvingsformulieren hetzelfde zijn. A,B en C geven elkaar alle drie op! (dus bv niet op een D bij het maatje van C zetten). Als dit wel gebeurt kunnen wij niet garanderen dat je bij je maatjes wordt ingedeeld. 
 • Zorg ervoor dat je uitgerust de bus instapt, dit scheelt al snel een blessure. Op de terugweg moet je dezelfde bus nemen.*
* Bijna ieder jaar loopt iemand een blessure op. Ook dit jaar willen wij er alles aan doen om dat te voorkomen. Laat uw kind dus niet skiën of snowboarden als hij/zij dit niet zelfstandig kan. Voor iedereen geldt: stap uitgerust de bus in en wees zo verstandig om te stoppen als je moe wordt. 

Organisatie na de inschrijving

Kijk op de lijst bij het spectrascholair kantoor in welke bus je bent ingedeeld.
De lijst met deelnemers hangt daar uiterlijk vanaf woensdag 31 januari, 17:00 uur, met de busindeling.
Vrijdag 2-2-2024 staat bij 'Nieuws' op de schoolwebsite (en ook op Senses) of de reis doorgaat of niet, uiterlijk vanaf 14.00 uur.

Attentie
Voor een vlotte organisatie maken wij, direct na de inschrijvingen, de nodige reserveringen die vooraf betaald dienen te worden. Wanneer de leerling zich na de aanmelding terugtrekt of door ziekte of andere omstandigheden niet in staat is om met de reis mee te gaan, kan de school onder geen enkel beding overgaan tot terugbetaling.

Hoe gaat de betaling?
Voor de Skidag wordt een vergoeding gevraagd, die via WisCollect, het nieuwe betalingssysteem van school, wordt betaald.

De betaling voor de Skidag verloopt anders dan voor de andere reizen, want deze reis is afhankelijk van de (voldoende) hoeveelheid sneeuw. De betaling vindt daarom pas na de reis plaats, maar we hebben voor de reis wel akkoord van de ouders/verzorgers nodig. Het proces verloopt daarom als volgt:

 • Leerlingen kunnen zich tussen 8 januari en 19 januari inschrijven via Senses.
 • Tussen 20 en 22 januari ontvangt de ouder/verzorger een factuur in WIScollect van €0. In de tekstregel staat de keuze en het te betalen bedrag wanneer de reis doorgaat. Bijvoorbeeld: Skiën eigen materiaal met skiles €165.
 • Ouders/verzorgers dienen uiterlijk 24 januari te reageren (factuur voldoen) op deze factuur met het bedrag van €0. Hiermee geeft u als ouder toestemming voor de deelname van uw kind aan deze reis en de daarbij behorende kosten.
 • LET OP! Bij geen reactie op de €0 factuur staat de leerling dus niet ingeschreven en kan de leerling niet mee.

 

 • Als op 3 februari de Skidag doorgaat, volgt in de week van 5 februari de volgende factuur met het bedrag dat in de tekst stond van de €0 factuur.
 • Als op 3 februari de Skidag niet doorgaat, dan volgt er verder geen factuur.
 
 

Prijzen voor de Skidag:

Skiën

Skiën eigen materiaal zonder skiles € 75

Skiën materiaal huren zonder skiles € 90

Skiën eigen materiaal met skiles € 165

Skiën materiaal huren met skiles € 185

Snowboarden

Snowboarden eigen materiaal zonder snowboardles € 75

Snowboarden materiaal huren zonder snowboardles € 90

Snowboarden eigen materiaal met snowboardles € 165

Snowboarden materiaal huren met snowboardles € 185


Wat nemen we mee:
·         Onder 14 jaar: Collegekaart (paspoort/identiteitsbewijs geniet de voorkeur), 14 jaar en ouder: paspoort/identiteitsbewijs 
·         Warme kleding en een winddicht jack.
·         Regenjack.
·         Eten en drinken (in een klein rugzakje) voor ’s morgens, ’s middags en ’s avonds.
·         Handschoenen.
·         Zonnebril of sneeuwbril.
·         Muts of ander hoofddeksel.
·         Extra droge kleding.
·         Eventueel zakgeld.
·         Uiteraard géén alcoholische dranken.
Op de dag zelf
Om zo min mogelijk tijd te verliezen is het aan te raden eten en drinken voor de gehele dag mee te nemen. Er is wel gelegenheid om iets te kopen, maar dat kost geld en tijd. Vraag aan je ouders of zij willen parkeren op het rechter parkeerdeel van het Zaans Museum. De grote parkeerplaats (links van het Museum) moet vrijgehouden worden voor de bussen. Loop over de paden van en naar de auto en spaar de boompjes en struiken!
Spullen die je overdag niet nodig hebt, laat je in de bus! Je kunt je tas ook bij de skiverhuur achterlaten, maar daar is het redelijk druk en je tas is niet bewaakt.
Het beste is om alvast je ski/snowboardkleding zoveel mogelijk aan te doen als je van huis gaat.

Maak 15 minuten voor aankomst in Duitsland je laatste spullen klaar in de bus.

Neem een klein rugzakje voor je brood, geld en schoenen mee. Overdag gaat de bus op slot en weg, dus je kan dan niet meer in de bus!
Schoenen kun je bijv. in je rugzak doen, maar je kan ze ook wel achterlaten; dan wel je veters aan elkaar knopen! 
In geval van ziekmeldingen en noodgevallen
Ziekmeldingen kunnen het best worden gemaild naar adminspectra@stmichaelcollege.nl tot vrijdag 2 februari 17:00 uur. Daarna kan mobiel afgemeld worden tussen 2:15 uur en 2:45 uur. (zaterdagochtend).
Onderstaande nummers zijn bereikbaar op 3 februari tussen 2:15 uur en 23.59 uur.
Telefoonnummers vanuit Nederland en Duitsland: 0031(0)6 39217084Reservenummer:  0031 (0)6 39633637
Belangrijke tijden tijdens de skidag
Verzamelen op parkeerplaats Zaanse Schans
 
02.45 uur
Vertrek met bussen
 
03.00 uur
Aankomsttijd in Altastenberg
 
08.45 uur
Uitreiking van schoenen en ski's
 
09.00 uur
Gelegenheid tot skiën en snowboarden
tot
17.00 uur
Inleveren van materiaal
uiterlijk
17.15 uur
Vertrek vanuit Altastenberg
 
18.00 uur
Aankomst op parkeerplaats Zaanse Schans
 
23.30 uur** 

 

** Kijk hierboven voor een mogelijke wijziging van de aankomsttijd! 

 

Annulerings- en reisverzekering

Voor een vlotte organisatie maken wij, direct na de inschrijvingen, de nodige reserveringen die vooraf betaald dienen te worden. Wanneer de leerling zich na de aanmelding terugtrekt of door ziekte of andere omstandigheden niet in staat is om met de reis mee te gaan, kan de school onder geen enkel beding overgaan tot terugbetaling. Onder strenge voorwaarden binnen onze annuleringsverzekering, gesteld door de verzekeringsmaatschappij, kan er mogelijk terugbetaald worden. De school heeft voor de reizen een doorlopende, collectieve reisverzekering afgesloten.

 

Nico van Diepen

 

De inschrijving is op dit moment gesloten.