Kerstproject

 

Informatie kerstproject

Op 17-12-2020 staat de indeling van de workshops op Senses. 

-Denk nog even aan je sponsorformulier. Je mag zelf ook bijv. €5,- sponsoren.

-Kan je goed bakken? Maak dan een taart voor de verkoop! Lever deze 's ochtends in, dan verkopen wij hem voor het goede doel.

-Kijk goed wat je mee moet nemen voor de workshops in het boekje.

 

 

Nico van Diepen

 

Kerstproject
Ieder jaar tijdens het kerstproject zetten alle leerlingen en personeelsleden van onze school zich in voor een goed doel. De actie duurt één dag en is georganiseerd voor en door leerlingen. Op de dag van het kertsproject nemen de leerlingen deel aan verschillende workshops waarvoor ze zich van tevoren hebben ingeschreven. Er is een grote verscheidenheid aan workshops dus dat betekent dat er voor iedere leerling wat leuks bij zit! Het kerstproject wordt gecoördineerd door de enthousiaste kerstprojectcrew!  Onder leiding van Nico van Diepen zorgt deze ervoor dat er een goed plan staat dat op de dag zelf uitgevoerd kan worden door de dagorganisatie, die bestaat uit gemotiveerde leerlingen die zich de hele dag vrijwillig inzetten om het kerstproject tot een succes te maken. De actiedag heeft een sterk sociaal karakter waar samenwerking erg belangrijk is. Samen wordt er gewerkt voor het goede doel.

https://www.youtube.com/watch?v=LZQ8urPJNRo

 

Kerstmarkt

's Avonds heten wij alle leerlingen en hun ouders welkom op de kerstmarkt. Op deze markt zullen spullen verkocht worden die de leerlingen hebben gemaakt tijdens de workshops van het kerstproject. Denk hierbij aan prachtige kerststukjes, schitterende versieringen voor in de kerstboom maar ook overhéérlijke zelfgemaakte bonbons. Het is natuurlijk erg leuk om te zien wat de leerlingen gemaakt hebben en nog beter: Alle opbrengsten gaan naar het goede doel!

De entree van de kerstmarkt:

€2,- in de voorverkoop op Senses

€2,50​ aan de deur.

Kerstgala
Na de kerstmarkt, als alle ouders weer vertrokken zijn, wordt de aula vliegensvlug omgetoverd tot dansvloer en kan het feest beginnen! Trek je mooiste jurk/netste pak aan en kom naar het deftigste feest van het jaar: het kerstgala. Op het gala zijn de leerlingen uit alle jaarlagen welkom en zullen, net als op de andere schoolfeesten, geen alcoholische dranken worden geschonken.

 

Dagindeling donderdag 17 december
09:00-09:20
Alle leerlingen van klas 1,2,3,4 en v5 verzamelen bij mentorlokaal
09:30-11:00
Workshopronde 1
11:30-13:00
Workshopronde 2
18:30-20:30
Kerstmarkt
21:15-23:30
Kerstgala


Inschrijving workshops:

Extra informatie met betrekking tot workshops.
1. Voor de workshop kerstkaarten stempelen staat de verkeerde tekst in het informatieboekje. Dit moet het zijn: Creatief bezig zijn voor Nepal: we gaan kerstkaarten stempelen. Stempelen is een leuke techniek om van alles en nog wat mee te versieren, helemaal wanneer je stempels zelfgemaakt zijn. Tijdens deze workshop ga je je eigen kerst-stempels ontwerpen en gutsen en vervolgens aan de slag met het afdrukken van deze zelfgemaakte stempels. Het is leuk wanneer je zelf al een beetje nadenkt/beelden verzamelt (b.v. op je telefoon) over het ontwerp van je stempel. Neem ze vooral mee naar onze workshop. Resultaat na deze workshop: minimaal 1 zelfgemaakte stempel en tien prachtige kerstkaarten!
2. Voor de workshop Jiu Jitsu geldt hetzelfde: Jiu Jitsu is een Japanse zelfverdedigings sport die komt uit de tijd van de samoerai. Als die zijn wapen kwijt was geraakt, moest hij zichzelf nog wel kunnen verdedigen, en het liefst de vijand nog kunnen overmeesteren ook. Met z'n blote handen dus. De Chinezen en Japanners hebben erg slimme technieken bedacht om los te komen als je gegrepen wordt. Of aangevallen wordt met stoten of trappen of met een mes of stok. Overmeesteren en vasthouden van de aanvaller gebeurt vaak met pijnlijke klemmen op polsen, ellebogen en andere gewrichten.
In deze workshop leer en oefen je de belangrijkste technieken die je ook wel eens op of buiten school kunt gebruiken als iemand je pen ofzo niet wilt teruggeven of je irritant vastpakt. Het is bovendien ook erg leuk om te leren én te oefenen. Iedereen kan het en je zult verbaast staan hoe effectief de technieken zijn!
Heb je een judo pak of kun je die lenen, trek die dan aan. Trek anders wat makkelijk zittende kleding aan.
3. 
Voor de workshop Nepal, een jaar na de aardbeving van 2015 geldt hetzelfde: We gaan kijken naar een indrukwekkende docu over de moeilijkheden bij de wederopbouw en spelen daarna een een quiz met Socrative. Dus telefoon of laptop mee!
4. Voor de workshop windlichtjes knutselen zijn er twee groepen. De groepen verschillen niet, maar zitten alleen in andere lokalen. 
5. Er ook nog een verassingsworkshop onder begeleiding van Hans Luiten. Het zal een inspirerende workshop worden. 
6. Een mooie extra workshop die ook zal plaatsvinden tijdens het kerstproject, is bouwen in de aula. Onder begeleiding van Nick Vermeulen bouw je een berg of iets anders moois met het thema 'zorg voor nepal'.

7. Kerstkaarten maken, spreekt voor zich (neem schaar en versieringkjes mee).

Indelingsprocedure
1.
Je kiest uit het boekje (klik hier) 5 workshops die je aanspreken en 5 workshops die je absoluut niet aanspreken.
2. Op maandag 7 t/m woensdag 9 december kun je je hier inschrijven (klik op button hieronder).
3.
Na de inschrijvingsdagen wordt de indeling gemaakt. De leerlingen die zich niet hebben ingeschreven, worden ingedeeld bij workshops waar plek vrij is.
4. Vanaf maandag 14 december is de indeling op Senses te vinden. Log in en klik op inschrijvingen/tickets. Ook het lokaal van de mentorontvangst en de workshop staat daar. Ruilen en wisselen is niet mogelijk!!
5.
Op donderdag 17 december kom je (natuurlijk met een vol sponsorformulier en het daarbij behorende geld) naar school. Je kijkt van te voren nog in het boekje welke spullen je voor je workshop nodig hebt.

Er zijn 1100 leerlingen en 1600 plaatsen, de computer doet zijn best om iedereen zo veel mogelijk naar keuze in te delen. Je zal niet per definitie bij je vrienden zitten, bij dit project gaat het er ook om, om nieuwe mensen te leren kennen.

 

We wensen jullie allemaal heel veel plezier en vergeet je sponsorformulier niet! Het zou toch fantastisch zijn als we minimaal 10 euro per persoon ophalen.

Namens de organisatie:

Nella en Nico

 

 
 
 
 
 

De inschrijving is op dit moment gesloten.